Tuli&Savu-näyttely

Lue ja näe runoja!
Tuli&Savu-lehtien näyttely Rikhardinkadun kirjastossa 2.–30.8.2013

Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä pidettiin elokuussa laaja Tuli&Savu-runouslehtiä esittelevä näyttely. Näyttely toteutettiin Rikhadinkadun kirjaston ja lehteä julkaisevan  Nihil Interitin yhteistyönä.

Tuli&Savu-lehti perustettiin 1994, ja se on siitä saakka on ollut suomalaisen runouden, runokritiikin ja keskustelun tärkeä näyttämö. Lehti on tarkoitettu kaikille runoutta harrastaville ja runoudesta kiinnostuneille. Tuli&Savu julkaisee kotimaisen uuden runouden parhaimmistoa ja esittelee mielenkiintoisimmat käännösrunoilijat. Lisäksi lehdessä julkaistaan tasokkaita runokritiikkejä, esseitä ja artikkeleita. Tuli&Savun toimittajat ovat kirjoittamisen ammattilaisia ja runoilijoita. Avustajakuntaan kuuluu kirjallisuudentutkijoita, opiskelijoita, kirjallisuuskriitikoita ja runoilijoita.

Vuodesta 2003 lehteä on tehty yhdessä Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun ja Art Print -painon kanssa. Ainutlaatuisen visuaalisen ilmeensä johdosta lehti on saanut useita graafisen alan palkintoehdokkuuksia ja kunniamainintoja.

Näyttelyssa Rikhardinkadun kirjastossa 2.–30.8.2013 pääsi esille paitsi runous myös lehden ainutlaatuinen visuaalinen ilme. Kirjatornin alakerroksessa oli esillä lehden kansia ja taittoa. Lisäksi lehdessä vuosien varrella ilmestyneitä runoja oli siroteltu ympäri kirjastoa.

>>Rikhardinkadun kirjasto

Mainokset