Nihil Interitin valtakunnallisten runouspalkintojen tuomarit nyt selvillä – palkinnot julkistetaan Turun kirjamessuilla lokakuussa

Kuvassa Nihil Interitin valtakunnallisen runoteospalkinnon vuonna 2018 voittanut Suvi Valli (vas.) ja palkintoesineet tehnyt Tiina Lehikoinen.

Nihil Interitin runouspalkintoraati vuodelle 2020 on nyt valittu. Raadissa vaikuttavat Tuomo Karhu (toimittaja/kriitikko), Toni Lahtinen (tutkija/runoilija), Juha Rautio (Nihil Interitin hallituksen jäsen), Riina Katajavuori (runoilija) sekä Tuli & Savu -lehden edustajana Reetta Pekkanen

Parhaan runoteoksen ja ja runousteon palkinnot jaetaan Turun kirjamessuilla lokakuussa 2020. Ensimmäisen kerran arvostetut valtakunnalliset palkinnot jaettiin vuonna 2013. Lisätietoja runouspalkinnoista saat Nihilin nettisivuilta. Raadin uutena tuottajana toimii toiminnanjohtaja Jari Nikkola.    

Päivitys: Koronavirus ja Nihil Interit

Poikkeustilanne koronavirusepidemian aikana muuttaa jonkin verran Nihil Interitin toimintaa. 

Yhdistyksen huhtikuun alkuun suunniteltu vuosikokous siirtyy myöhempään ajankohtaan. Ilmoitamme uudesta päivämäärästä jäsenillemme heti kun se on selvinnyt. Myös maaliskuulle Helsinkiin suunniteltu vapaamuotoinen jäsenilta siirtyy myöhempään ajankohtaan. Yhdistyksen yleiseen toimintakykyyn tilanne ei vaikuta.  

Tapahtumista Runobaarin maaliskuun kokoontuminen Helsingin Oodissa valitettavasti peruuntuu. Samoin Särinä-klubi Tampereella 26.3. ja TkuÖpenMic Bar Ö:ssä Turussa 9.4. ovat peruttuja. TÖM:n ja Runobaarin suhteen kehitteillä on mahdollisia korvaavia verkkotapahtumia netissä. Seuraa ilmoittelua!

Yhdistyksen toimisto Helsingin Alppilassa hiljenee epidemiakauden ajaksi. Työt tehdään etätöinä ja nettipalaverien välityksellä. Paras tapa kontaktoida yhdistystä on lähettää sähköpostia toiminnanjohtaja Jari Nikkolalle, tjnihilinterit@gmail.com

Tilausasioissa, laskutukseen ja jäsenkysymyksiin liittyvissä asioissa kyselyt voi lähettää osoitteeseen: toimistonihil@gmail.com

Nihil Interit mukana Turun kirjamessujen juhlavuodessa – luvassa 30-vuotisrunoklubi syyskuussa Turun kaupunginteatteriin

Turun kirjamessut juhlii tänä vuonna jo 30-vuotista olemassaoloaan. Juhlan kunniaksi syyskuussa Turun kaupunginteatterissa järjestetään 30-vuotisrunoklubi. Mukana klubin järjestelyissä ovat Kirjamessut, Nihil Interit, Kirjan talo sekä Runoviikko. 

Idea runoklubista lähti kirjamessujen ohjelmajohtajalta Jenni Haukiolta. Valtakunnan huipulle edennyt Haukio oli vahvasti mukana Turun runoliikkeessä 1990-luvun lopulla. Runoklubin ohella Nihil Interit on mukana messuilla myös runouspalkintojen julkistamisen yhteydessä sekä tuotemyynnillä. 

Ennakkotietojen mukaan Turun tapahtumaan tuotetaan myös uusi open mic-sessio edellämainittujen yhteistyökumppanien kanssa. Lisätietoja juhlavuoden tapahtumasta saa Kirjamessujen kotisivuilta.   

Tuli & Savun 25-vuotisjuhlaklubin aikataulut nyt selvillä – näin perjantaina juhlitaan Turussa!

Tuli& Savun 25-vuotisjuhlaklubi järjestetään perjantaina 8.11. klo 19-22 Bar Kukassa (Linnankatu 17) Turussa.

Illan aikataulu on:

19.00 Tapani Kinnunen: “En kuole kokonaan” – tribuutti Tuli & Savun varhaiselle päätoimittajalle Ilkka Koposelle (1973-1998)

19.30 Anni Mäentie

20.00 Frej Haar (SWE)

20.30 Mattias Hammarström (SWE)

21.00 Pelle Romantika + Kuolema Duo

Juonnot: Susinukke Kosola

Klubin järjestää: Nihil Interit, Tuli & Savu, Runoviikko.

Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Loistouutisia: Suomen kulttuurirahaston Taide2-apurahat jaettu – Nihil Interitin Runografi mukana palkituissa hankkeissa!

Nihil Interitin uusi kärkihanke Runografi on saanut 120 000 euron rahoituksen Suomen kulttuurirahaston Taide2-apurahahaussa.

Runografi uudistaa runokritiikkejä ja alan julkista näkyvyyttä. Hankkeessa kehitetään myös keskustelualustaominaisuuksia.

Runografin ideoijana toimii Daniil Kozlov. Kerromme hankkeesta lisää lähiaikoina.

Linkki SKR:n uutiseen.

Nokturno: Kathryn Hummelin residenssi alkaa – osallistu teokseen!

Nokturnon syksyn 2019 digitaalisen residenssin runoilija Kathryn Hummel on australialainen kirjailija ja tutkija. Sukupuolen, postokolonialismin, urbaanin ympäristön ja matkustamisen teemoja teoksissaan käsittelevä Hummel tuo Nokturnon digitaaliseen residenssiin paikantumisen, luontosuhteen ja tekijyyden kysymyksiä käsittelevän kokonaisuuden.

Sunset Cento koostuu avoimen kutsun kautta tulleista teoksista, jotka yhdistyvät digitaalisella alustalla moniääniseksi ja -mediaiseksi sivustoksi, aiheenaan auringonlasku. Hummelin runoutta, proosaa ja monitaiteellisia teoksia on julkaistu useassa eri maassa ja hän on ollut ehdokkaana mm. Pushcart Prize- palkinnon saajaksi. Hän on myös tohtori narratiivisen etnografian alalta.

Sunset Centon tausta-ajatuksena ovat tavat, joilla yksilö voi mietiskellä, muistaa, pysyä tietoisena ja pohtia olemassaoloaan ja yhteyttään luonnolliseen maailmaan. Samalla projekti tarjoaa osallistujilleen digitaalisen mahdollisuuden osallistua yhteisöön, joka luo ja tallentaa fragmentteja itsessään analogisesta tapahtumasta eri ajoissa ja paikoissa, sen mukaan missä itse kunkin kohtaama auringonlasku tapahtuu. Osallistujat pääsevät mukaan luomaan ja osallistumaan projektiin, jossa lopputulos on kaikkea muuta kuin ennalta-arvattava. Voit osallistua niin tekstipohjaisilla runoilla tai runonpätkillä, videoilla, kuvilla kuin äänitiedostoillakin.

Hummel työskentelee residenssissä 4. marraskuuta alkaen, mutta avoin haku teokseen alkaa jo nyt. Lisää tietoa Sunset cento -teoksesta ja osallistumisohjeet löydät täältä.