Kevään ykkösjuttu: Runoilijan editointitaidot -verkkokurssi 13.-27.5. 2020 – ilmoittaudu 8.5. mennessä!

Verkkokurssilla tutustutaan runouden keinoihin editoinnin ja tekstien muokkaamisen näkökulmasta. Editoimisen lähtökohta on havaitseminen ja tarkka lukeminen. Jokainen kirjoittaja hyötyy lukemisen ja editoimisen tekniikoista. Editoimisen voi nähdä myös kirjoitusprosessin yhdeksi vaiheeksi.

Kurssin näkökulmana on uudelleen kirjoittaminen ja tekstien editointi. Runo on tuskin koskaan kertakirjoittamalla valmis, vaan vaatii työstämistä.

Kurssilla harjoitellaan editoimista käytännössä sekä käydään läpi myös erilaisia runon keinoja sekä runousestetiikkoja. On tärkeää tiedostaa kirjoittajan oman estetiikan ja toimittajan/editoijan estetiikan erot ja yhtäläisyydet. Mitkä ovat editorin vastuut ja vapaudet?

Kurssi tarjoaa uusia näkökulmia ja konkreettisia työkaluja paitsi runon kirjoittajille myös kustannustoimittajille tai sellaisiksi aikoville. Työskentelyalustana on Google classroom ja zoom-videotapaamiset. Kurssille osallistujilla olisi hyvä olla 3-5 runoa, joita käytetään editointiharjoituksissa.

Kurssin aikataulu: Etäkokoontumiset 3 X 3h 13.5., 20.5. ja  27.5. kello 17-19.30 (Zoom). Osallistuja saa palautetta teksteistään ryhmältä ja ohjaajalta.

Kurssin hinta: Nihil Interitin jäsenelle 80€/kurssi, opiskelijalle, joka ei ole jäsen 90€ ja muille ei-jäsenille 105€. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan.

Ohjaaja: Juha Rautio on runoilija, kustannustoimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Koulutukseltaan hän filosofian maisteri ja on opiskellut pääaineenaan kirjallisuustiedettä Tampereen yliopistossa. Lisätietoja: juha.t.rautio@gmail.com

Ilmoittautumiset 8.5. mennessä:  sanni.purhonen@pp.inet.fiYhteistyössä mukana KSL-opintokeskus.

Yksi vastaus artikkeliiin “Kevään ykkösjuttu: Runoilijan editointitaidot -verkkokurssi 13.-27.5. 2020 – ilmoittaudu 8.5. mennessä!

Kommentointi on suljettu.