Go Runo Go! Uusi tapahtuma Markku Innon muiston ja uuden runotarjonnan kunnioittamiseksi Turussa heinäkuussa

Kirjan talo – Bokens hus ry, Runoviikko ry, Runoyhdistys Nihil Interit ja Turun kaupunginkirjasto järjestävät runon ja suven päivänä 6.7. 2019 klo 12-16 Kirjastopihalla Go Runo Go! – runouden iltapäivä -tapahtuman, jossa on tarjolla parasta esiintyvää runoa sekä lapsille että aikuisille.

Jokavuotiseksi tarkoitettu tapahtuma on nimetty edesmenneen turkulaisrunoilija Markku Innon tekstiä mukaillen, ja tarkoituksena on sekä pitää yllä Markku Innon muistoa että tarjota yleisölle uutta, monipuolista esiintyvää runoutta kesäisissä puitteissa.

Ohjelmassa:

Avaussanojen jälkeen lastenkirjailija ja runoilija Reetta Niemelä esittää lastenrunoja ja ratinoita kaikenkäisille.

Hänen jälkeensä iltapäivän täyttävät runoilijat Susinukke Kosola, kaksikielisesti runoileva Rosanna Fellman, vapaata jatsia runoon yhdistävä Bonanza-trio, jossa mukana runoilija Santtu Puukka, esikoiskokoelmallaan Tanssiva karhu -ehdokkaaksi noussut Nelli Ruotsalainen, Poetry Slamin hallitseva Suomen mestari Nihkee Akka, JK Ihalainen, Juho Kuusi ja spoken wordia kokeelliseen hiphop-musiikkiin yhdistävä SITOI.

Ohjelmassa on myös kaikille omia runojaan esittämään haluaville open mic -osuus, johon voi ilmoittautua paikan päällä. Runouden iltapäivän juontaa Yle Radio Suomesta ja TkuÖpenMic -klubeista tuttu Kalle Talonen.

Tarkka aikataulu ja mahdolliset muutokset julkaistaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sateen sattuessa ohjelma siirtyy ainakin osittain pääkirjaston sisätiloihin. Kirjastopihan yhteydessä yleisöä palvelee myös Café Siriuksen terassi. Tervetuloa!