Haku Nihil Interitin runouspalkintoon avattu

Runoyhdistys palkitsee taas parhaan runokokoelman ja kiinnostavimman runousteon

Haku Runoyhdistys Nihil Interitin vuoden 2019 runouspalkintoon on avattu. Palkinto jaetaan tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Palkinto keskittyy pelkästään runouteen, ja sillä halutaan antaa tunnustusta sekä korkeatasoiselle runokokoelmalle että mielenkiintoiselle runousteolle.

Palkittava teos on laadukas Suomessa julkaistu suomenkielinen runoteos, joka valitaan kesäkuun 2018 ja toukokuun 2019 välillä ilmestyneiden runoteosten joukosta. Kustantajia pyydetään lähettämään runoteoksia raadin arvioitavaksi viimeistään 15.6.2019. Myös omakustanteet ovat tervetulleita.

Palkittava runousteko pitää sisällään koko suomalaisen runouden kentän. Teko-palkinto voidaan myöntää esimerkiksi tapahtumalle, kiinnostavalle avaukselle, käännösprojektille tai elämäntyölle. Se voi olla myös internetissä julkaistu. Ehdotuksia teko-palkinnon saajaksi perusteluineen voi lähettää raadin sihteerille tai jäsenille.

Viime vuonna palkinto parhaasta runoteoksesta myönnettiin Suvi Vallille teoksesta Spiraali (Otava 2017). Vuoden runousteko -palkinnon sai J. K. Ihalaisen luotsaama kirjankustantamo Palladium Kirjat.

Raadin jäsenet vuonna 2019 ovat kirjallisuudentutkija Juri Joensuu, kirjallisuuskriitikko Janne Löppönen, runoilija Johanna Venho, runoilija Janette Hannukainen (Nihil Interit) ja Tuli&Savu-lehden edustajana Riikka Simpura.

Palkinnot luovutetaan lokakuussa 2019 Turun kansainvälisillä kirjamessuilla. Raati kirjoittaa valinnoistaan perustelut, jotka julkaistaan Tuli&Savu-lehdessä. Palkintoraadin osoitteet runoteosten postitusta varten saa raadin sihteeriltä.

Lisätietoja:
palkintoraadin puheenjohtaja Janne Löppönen, janne.j.lopponen@gmail.com palkintoraadin sihteeri Tuula Sipilä / Nihil Interit ry, tuula.sipil@gmail.com

www.nihilinterit.fi
www.facebook.com/nihilinterit
Runoyhdistys Nihil Interit ry on vuonna 1993 perustettu runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö. Sen tehtävänä on edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runouskeskustelua. Yhdistys julkaisee runouslehti Tuli&Savua, järjestää kursseja ja erilaisia runotilaisuuksia, joissa runon esittämisen keinoja uudistetaan ja poetiikoista keskustellaan.