Haetaan kahta residenssirunoilijaa

Helsingin kaupunginkirjasto hakee kahta residenssirunoilijaa ajalle 1.-30.11.2018 Maunulan kirjaston ja Kustaankartanon palvelukeskuksen yhteiseen projektiin. Projektissa on tarkoitus vahvistaa ikäihmisten osallisuuden kokemusta luovan kirjoittamisen ja runouden keinoin. Kyseessä on alueellinen kokeilu, jota toteutetaan Helsingin kaupunginhallituksen myöntämällä erityismäärärahalla syksyllä 2018.

Käytännössä työskentely jakautuu Maunula-talon ja Kustaankartanon palvelukeskuksen välillä. Residenssirunoilija työskentelee osan ajasta myös kotihoidon asiakkaiden kanssa.

Residenssirunoilijan tehtäviin sisältyy:

  • Työskentelyjakson suunnittelu yhteistyössä Maunula-talon ja Kustaankartanon henkilökunnan kanssa
  • Suunnitelman toteutus yhdessä alueen ikäihmisten sekä Maunula-talon ja Kustaankartanon henkilökunnan kanssa: ikäihmisille suunnattujen runotyöpajojen suunnittelua ja ohjaamista, haastatteluja ja havainnointia, kotikäyntejä ja runojen koostamista yhdessä ikäihmisten kanssa tms.
  • Työskentelyjakson monipuolinen dokumentointi

Työskentelyjakson lopuksi tarkoitus on esitellä sekä residenssirunoilijan kehittämät menetelmät, että jakson aikana syntyneet runot kaikille kiinnostuneille esim. näyttelyn muodossa Maunula-talossa sekä verkossa.

Työskentelyjakson tarkemmassa suunnittelussa auttaa Maunula-talon ja Kustaankartanon henkilökunta.

Työn kesto on yksi kk ja sen ajankohta on marraskuu 2018. Työaika on 36,25 h viikossa. Palkka 2715 €/kk.

Työssä vaaditaan kiinnostusta vanhustyöhön, ryhmänohjaamistaitoja, itseohjautuvuutta, organisointitaitoja ja luovaa sekä monimuotoista otetta runouteen. Eduksi luetaan Maunulan alueen paikallistuntemus ja kokemus muistisairaan kohtaamisesta.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi, CV ja alustava suunnitelma 10.9.2018 mennessä osoitteeseen: heidi.aarnio@hel.fi Haastattelut pidetään viikolla 37.

Lisätiedot: Heidi Aarnio (heidi.aarnio@hel.fi) ja Karoline Berg (karoline.berg@hel.fi)