Nokturnon kevään digitaalisen residenssin teokset julki!

Äänitaiteilija Olli Aarnin kevään 2018 digitaalisen residenssin aikana syntyneet teokset ovat nyt kuunneltavissa Nokturnon sivuilla!

Merkkiääniä-kokonaisuus muodostuu Aarnin kehittämistä uusista aakkosista ja kahdesta näillä aakkosilla toteutetusta äänirunouden teoksesta. Residenssiin pääset tutustumaan osoitteessa nokturno.fi/digitaalinen-residenssi/olli-aarni.

Huhtikuun aikana Nokturnon virtuaalisessa residenssissä työskennellyt kansainvälisestikin tunnettu äänitaiteilija Olli Aarni on projektissaan luonut aakkoset, jotka ovat inspiroituneet niin kirjainten visuaalisesta ilmeestä, ääntämyksestä kuin myös subjektiivisista tavoista kokea tietty kirjain. Niitä voi Aarnin työpäiväkirjan sanoin kutsua luonneanalyysiksi aakkosista.

Osoitteesta residence2.nokturno.fi/merkkiaania/ löytyviä aakkosia on mahdollista kuunnella sivulla yksitellen ja ne on myös mahdollista ladata ilmaiseksi omaan käyttöön.

Aarni on inspiroitunut suullisen runouden perinteestä ja toinen uudenäänellistetyistä runoista onkin aikanaan Elias Lönnrotin taltioima, Arhippa Perttusen laulamana tunnettu runo Kun oisi käeltä kieltä (1834). Uutta runoutta edustaa Sini Silverin Ja näin hän hajoaa (2018). Uusissa äänimaisemissa kuuntelijan on mahdollisuus päästä aivan uudella tavalla kirjainten äärelle kun runojen merkitykset kerrostuvat ja assosiaatiot virtaavat äänirunoudelle ominaiseen moninaiseen tapaan.

Nokturnon digitaalisen residenssi on osa Nihil Interit ry:n ylläpitämän digitaalisen, kokeellisen ja monitaiteisen runouden sivusto Nokturno.fi:n toimintaa. Seuraava digitaalinen residenssi järjestetään syksyllä 2018, haku residenssiin alkaa kesäkuussa.

Lisätietoja: päätoimittaja Virpi Vairinen, toimitus@nokturno.fi