Haku Nihil Interitin runouspalkintoon avattu

Runoyhdistys palkitsee parhaan runokokoelman ja kiinnostavimman runousteon

Haku Runoyhdistys Nihil Interitin vuoden 2018 runouspalkintoon on avattu. Palkinto jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa. Palkinto keskittyy pelkästään runouteen, ja sillä halutaan antaa tunnustusta sekä korkeatasoiselle runokokoelmalle että mielenkiintoiselle runousteolle.

Palkittava teos on laadukas suomen- tai ruotsinkielinen, Suomessa julkaistu runoteos, joka valitaan kesäkuun 2017 ja toukokuun 2018 välillä ilmestyneiden runoteosten joukosta. Kustantajia pyydetään lähettämään teoksia raadin arvioitavaksi viimeistään 15.6.2018. Myös omakustanneteokset ovat tervetulleita.

Palkittava runousteko pitää sisällään koko suomalaisen runouden kentän. Teko-palkinto voidaan myöntää esimerkiksi tapahtumalle, kiinnostavalle avaukselle, käännösprojektille tai elämäntyölle. Se voi olla myös internetissä julkaistu. Ehdotuksia teko-palkinnon saajaksi perusteluineen voi lähettää raadin sihteerille tai jäsenille.

Vuonna 2017 palkinto parhaasta runoteoksesta myönnettiin Maria Matinmikolle teoksesta Värit (Siltala 2017). Vuoden runoustekona palkittiin Aleksis Salusjärven ja Mikko Sarjasen luotsaaman Sanat haltuun -hankkeen toteutus. Lisäksi raati jakoi lisäksi kunniamaininnan Aki Salmelan teokselle Hiekkapäiväkirja (Poesia 2017).

Raadin jäsenet vuonna 2018 ovat kirjallisuuskriitikko Tarja Hallberg, kirjallisuudentutkija Erika Laamanen (raadin pj), runoilija Jukka Koskelainen, runoilija Irina Javne (Nihil Interit) ja päätoimittaja Juha-Pekka Kilpiö (Tuli&Savu),

Palkinnot luovutetaan lokakuussa 2018 Turun kansainvälisillä kirjamessuilla. Raati kirjoittaa valinnoistaan perustelut, jotka julkaistaan Tuli&Savu-lehdessä. Palkintoraadin osoitteet runoteosten postitusta varten saa raadin sihteeriltä.

Lisätietoja:
Palkintoraadin puheenjohtaja Erika Laamanen, erika.laamanen@gmail.com
Palkintoraadin sihteeri, tiedottaja Tuula Sipilä,  Nihil Interit ry, tiedotusnihil@gmail.com, p. 050 553 7102
www.nihilinterit.fi
www.facebook.com/nihilinterit

Mainokset