Runouslehti Tuli&Savu etsii päätoimittajaa

Vuodesta 1994 ilmestynyt Tuli&Savu on ainoa Suomessa säännöllisesti ilmestyvä painettu runouslehti. Lehteä julkaisee Runoyhdistys Nihil Interit. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja se esittelee uutta kotimaista runoutta ja runodebytantteja sekä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia käännösrunoilijoita. Lehdessä julkaistaan myös runokritiikkejä, esseitä ja artikkeleita. Tuli&Savu palkittiin vuonna 2016 opetus- ja kulttuuriministeriön laatulehtipalkinnolla.

Tuli&Savun toimittajat ovat kirjoittamisen ammattilaisia ja runoilijoita. Avustajakuntaan kuuluu lisäksi kirjallisuudentutkijoita, opiskelijoita ja kirjallisuuskriitikoita. Lehden taitosta vastaavat Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat. Lehden ulkoasu on palkittu useita kertoja Grafian Vuoden huiput -maininnalla.

Lehti etsii nyt uutta päätoimittajaa. Voit olla esimerkiksi runoilija, kriitikko, tutkija tai runojen lukija. Päätoimittajana tilaat lehden jutut ja vastaat niiden toimittamisesta ja editoinnista, suunnittelet teemoja ja huolehdit aikatauluista. Edellytämme, että olet kiinnostunut monimuotoisesta nykyrunoudesta, tunnet runouskenttää ja sen toimijoita ja sinulla on näkemyksiä runouslehden kehittämiseksi. Arvostamme myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn, sosiaalisia taitoja ja kielen vivahteiden tajua.

Osaat pitää projektin hallinnassa ja aikataulussa, ja käytät mielelläsi nykyaikaisia markkinointikeinoja. Päätoimittajana vastaat myös lehden apurahahakemuksista, toimituksen kokoonpanosta ja budjetin suunnittelusta yhdessä julkaisijan kanssa.

Lehden verkkosivut uudistuvat vuonna 2018, ja tänä vuonna pilotoidun podcastin tekemistä on tarkoitus jatkaa.

Voit hakea päätoimittajuutta yksin tai yhdessä toisen kanssa, jolloin hakemuksessa on hyvä mainita suunnitellut vastuut ja työnjako. Työ alkaa vuoden 2018 alkupuolella. Tarjoamme näköalapaikan nykyrunouteen ja paljon innostavaa työtä. Päätoimittajuudesta maksetaan lehtikohtainen palkkio. Lisäksi maksetaan muusta sisällöstä, kuten klubien järjestämisestä tai podcastin tekemisestä.

Kerro itsestäsi vapaamuotoisessa hakemuksessa ja lähetä se ansioluettelosi kanssa 30.12. mennessä osoitteeseen essi.siivonen@gmail.com

Lisätietoja tehtävästä antavat:
Tuli&Savun päätoimittaja Vesa Rantama, vesa.rantama@gmail.com ja
Nihil Interitin puheenjohtaja Eeva Siivonen, essi.siivonen@gmail.com

Tuli&Savu-lehteä julkaisee Runoyhdistys Nihil Interit, vuonna 1993 perustettu runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö, joka edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runouskeskustelua. Yhdistys ylläpitää myös digitaalisen runouden sivusto Nokturnoa ja järjestää erilaisia runotilaisuuksia, kuten runokursseja ja runoklubeja sekä jakaa vuosittain Nihil Interit -runouspalkinnot parhaalle runoteokselle ja runousteolle.

Mainokset