Sparrausryhmät runoilijoille jatkuvat keväällä 2018

Runoyhdistys Nihil Interit ry järjestää runokäsikirjoitusten sparrausta ensimmäistä kokoelmaansa tekeville. Kokoontumiset ovat Turussa Kirjan talolla.

– Kustantamojen toiminta on viime vuosina muuttunut, ja kustannustoimittajan palvelut ovat yhä harvinaisempia. Tavoitteena on tarjota runoilijoille vertaisryhmä, jossa tekeillä olevasta kokoelmasta voi keskustella ja saada siitä palautetta. Ryhmiin haetaan runoilijoita, jotka ovat valmiita vastaanottamaan palautetta ja antamaan sitä rakentavasti muille ryhmän jäsenille, sanoo luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko, joka luotsaa sparrausryhmiä.

Ensimmäistä kokoelmaansa työstävien ryhmään otetaan hakemusten perusteella 4-5 runoilijaa. Kokoontumiset ovat Turussa Kirjan talolla osoitteessa Linnankatu 24. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa, kymmenen kertaa vuonna 2018. Ensimmäinen tapaaminen on maaliskuussa. Työskentelyn kannalta läsnäolo tapaamisissa on välttämätöntä.

Sparrausryhmään valitun tulee olla Nihil Interit ry:n jäsen. Lisäksi osallistujilta peritään 25 euron suuruinen summa tilavuokran kattamiseksi. Muilta osin osallistuminen on maksutonta. Osallistujat vastaavat omista matka- ja majoituskuluistaan.

Sparrausryhmään voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on tietoa hakijan aikaisemmista luovan kirjoittamisen opinnoista, mahdollisista julkaisuista ja runokokoelman työsuunnitelma vähintään muutamalla virkkeellä. Hakemukseen toivotaan myös perusteluja siitä, miksi hakija haluaa mukaan ryhmään. Motivaatio on yksi valintakriteeri. Ensimmäistä kokoelmaa työstävien ryhmään hakevan tulee liittää hakemukseen 15-20 näyterunoa. Hakemukset liitteineen lähetetään 31.12.2017 mennessä osoitteeseen parkko@kaapeli.fi

Runokäsikirjoitusten sparrausryhmiä on toteutettu aiemmin jo viisi kertaa, ja niihin on osallistunut yhteensä noin kolmekymmentä runoilijaa. Osa ryhmään osallistuneista runoilijoista on julkaissut esikoiskokoelmansa. Runokäsikirjoitusten sparrausryhmiä on tukenut taloudellisesti Alfred Kordelinin säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja: Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi

Mainokset