Monta-kollektiivin Banquet/Kutsut 18.-23.9. Third Space -galleriassa

eventtikuva, Maija Käyhkö

Kuva Maija Käyhkö

Monta-kollektiivin teoskokonaisuus Banquet/Kutsut on kollektiivisesti ja monitaiteisesti toteutuva esitysinstallaatio ja tilaruno. Se on yksi osa Monta-kollektiivin ja Nihil Interitin pitkäkestoista Runoja sukupuolen moninaisuudesta -hanketta.

Banquet/Kutsut kestää kuusi päivää ja on avoinna Third Space -galleriassa 18.-23.9. maanantaista lauantaihin kello 15–21 välisenä aikana. Montan jäsenet ovat runoilijoita, kuvataiteilijoita ja performanssitaiteilijoita.

Teoskokonaisuudessa käsitellään sukupuolen moninaisuutta erilaisin taiteellisin keinoin, jotka luovat toisiinsa punoutuessaan, limittyessään ja sulautuessaan uusia ilmauksia ja puheenvuoroja. Monta-kollektiivi toimii projektissaan Banquet/Kutsut pääasiassa runouden, installaation, performanssin ja äänen keinoin.

Banquet/Kutsut ehdottaa pitkää juhlaa, jonka kehitys kulkee niukasta runsaaseen, arkisesta loistokkaaseen, muuntuen yhdestä muodosta toiseen. Teokset valmistuvat viikon mittaan, moni kollektiivisesti toteuttaen. Osa teoskokonaisuudesta on jatkuvasti nähtävissä galleriatilassa, osa toteutuu kertaluontoisesti performansseina.

Monta-kollektiivi toivottaa huojunnan ja monimuotoisuuden tervetulleiksi taiteentekemisen strategioina, sekä muuntaa galleriatilan viikon mittaiseksi autonomiseksi tilaksi.

Banquet/Kutsut Third Space -galleriassa (Tarkk’ampujankatu 18, 00150 Helsinki) 18.-23.9 maanantaista lauantaihin, klo 15–21. Tekijät: Inka Haapamäki, Satu Kankkonen, Maija Käyhkö, Milka Luhtaniemi, Hanna Storm, Juulia Terho.

Lisätietoja:
itsemaarittely@gmail.com
http://www.th1rdspac3.com/monta-collective–banquet.html
https://www.facebook.com/events/283356245485011/?fref=ts
Instagram: @montacollective

Mainokset