Mikael Brygger on Nokturnon digitaalisen residenssin ensimmäinen taiteilija

Digitaalisen ja kokeellisen runouden sivusto Nokturno.fi käynnistää tänä syksynä virtuaalisen residenssitoiminnan. Ensimmäiseksi residenssirunoilijaksi on valittu Mikael Brygger, joka työskentelee runouden ja pelillisyyden kysymysten parissa. Bryggerin residenssijakso alkaa lokakuun puolivälissä ja kestää kuukauden.

Digitaalinen residenssi -nimellä toteutettava ohjelma antaa vuosittain kahdelle runoilijalle tai taiteilijalle mahdollisuuden työskennellä runouden ja digitaalisuuden kohtaamispisteiden parissa.

”Peleillä on sääntönsä – leikin kielioppi. Runoudella on keinonsa – metaforien hyperlinkit, toiston palavat kaviot.” Mikael Brygger

Mikael Brygger on kirjallisuuden ja muiden taiteiden välisistä rajapinnoista kiinnostunut runoilija. Hän on kirjoittanut kolme omaa runoteosta, viimeisimpänä Tuuliatlas (2014), sekä tehnyt yhteistyöteoksia toisten runoilijoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa.

Viime aikoina Brygger on työskennellyt muun muassa pelilliseen, digitaaliseen, konkreettiseen ja visuaaliseen runouteen liittyvien projektien parissa. Brygger on Osuuskunta Poesian perustajajäsen. Aikaisemmin hän on muun muassa päätoimittanut runouslehti Tuli&Savua ja toiminut aktiivisesti kirjallisuusyhteisöissä.

Millaista on pelillinen runous?

Mikael Brygger etsii työskentelynsä aikana vastauksia kysymyksiin ”mitä runouden pelillistäminen tarkoittaa” ja ”Millaista olisi pelillinen runous”.

Residenssijakson aikana päivittyvässä blogissaan Brygger raottaa innoituksensa ja työskentelynsä lähtökohtia, avaten samalla oven kuvitteellisten ja käynnissä olevien projektien ja kollaboraatioiden − ongelmien tunnistamisen ja ratkaisujen löytämisen − maailmaan.

Blogin lisäksi Bryggerin residenssijakson aikana rakentuu kolme kertaa viikossa täydentyvä pelillisen runouden työkalupakki (Y/N). Bryggerin omista teksteistä sekä vieraskirjoituksista koostuva kokonaisuus on oma pienimuotoinen julkaisunsa, idea- ja käsikirja kaikille peleistä ja (digitaalisesta) runoudesta kiinnostuneille.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
toimitus@nokturno.fi

Nokturno.fi on Runoyhdistys Nihil Interitin ylläpitämä sivusto, jonka päätoimittaja on Virpi Vairinen. Sivusto on perustettu vuonna 2005. Toiminta käynnistettiin uudelleen vuonna 2016. Ensimmäinen digitaalinen residenssi toteutetaan WSOY:n kirjallisuussäätiön rahoituksella.

 

Mainokset