Nihil Interitin ohjelmaa Runokuussa

Maanantaina 21.8. klo 19.00 alkaen LAINA klubi, Kansallisteatterin Lavaklubilla. Runouslehti Tuli&Savun Laina-numeron julkaisuklubi keskittyy runouden ja rahan kimuranttiin suhteeseen sekä kansantaloutta voiteleviin runoesityksiin. Karttaako raha niitä seutuja, joissa runous viihtyy? Millaista on menestyvä runous? Saako seteliin kirjoittaa?

Esiintyjinä black mödernism, Kaija Rantakari, Juha Rautio ja Sini Silveri. Rahasta keskustelevat runousaktiivi Kimmo Kallio, kirjallisuudentutkija Tiina Käkelä-Puumala, päätoimittaja Vesa Rantama ja runoilija Eino Santanen.

Katso ohjelma-aikataulu täältä >>

***
Keskiviikkona 23.8. klo 19.00 Tuli&Savun ja Nuoren Voiman runoustiimin järjestämällä klubilla
juhlitaan Nuoren Voiman uunituoretta Kulissit-numeroa Tuli&Savun keväisen Romantiikka?-lehden hengessä. Lehden ovat toimittaneet turkulaisrunoilijat Susinukke Kosola ja Virpi Vairinen. Klubi pidetään Kansallisteatterin Lavaklubilla.

Luvassa on veretseisauttavia tunne-elämyksiä, poikkitaiteellisia neronleimauksia sekä mietteliästä patsastelua nykyajan raunioilla. Kulisseista nousee moninainen esiintyjäkaarti, johon kuuluu myös vereksiä voimia, kolme Nuoren Voiman runousdebytanttia.

Esiintymässä: Roope Hattu & Himmee Kipinä, Juha Kulmala & Diodissa, Artemis Kelosaari, Ihmissyöjän ystävät sekä Katri Helmi Maria ja Minttu Pietilä.

Ohjelma ja aikataulu >>

***

Keskiviikkona 23. 8. klo 18:00–22:00 Monta-kollektiivi: Runoja sukupuolen moninaisuudesta. Paikkana Kolo, Pengerkatu 9, 00530 Helsinki.

Monta-kollektiivi tekee Nihil Interit ry:lle hanketta, jossa tarkastellaan sukupuolen moninaisuutta runouden kautta sekä yhdessä muiden taiteenlajien kanssa.

Monitaiteinen klubi on monien sukupuolen ilmaisutapojen puheenvuoro, juhlistus ja näkyväksi tekemisen tapa. Illassa yhdistyvät runous, burleski ja musiikki. Esillä on myös aihepiiriin liittyvää julkaistua runoutta Suomesta ja maailmalta.

Esiintymässä: Hanna Storm, Ruka Toivonen, Varjova ja DJt Tiina Tyrni & Taiska Tikaram. Illan päättää open mic, johon jokainen on tervetullut esittämään sukupuolen moninaisuutta käsittelevää runoutta, proosaa tai musiikkia, ei genrerajoituksia. Esitettävä materiaali voi olla omaa tai esimerkiksi julkaistua kirjallisuutta. Tapahtuma on ikärajaton ja päihteetön.

Lue lisää >>

Lämpimästi tervetuloa kaikkiin tapahtumiin!

Runokuun ohjelma kokonaisuudessaan täällä>>

Mainokset