RUNOUTTA! 10 askeleen runokoulu kirjoittajan tukena

Runoyhdistys Nihil Interitin hanke RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaa, ja sen tavoitteena on tehdä nykyrunoutta tutuksi erityisesti yläasteikäisille koululaisille. Hankkeeseen kuuluva runonkirjoituskilpailu 8-luokkalaisille on käynnissä 10.10. saakka.

Runoilija Tommi Parkko on tehnyt runonkirjoittamisen tueksi tiiviin tietopaketin ”10 askelta runouteen”, joka on ilmaiseksi ladattavissa RUNOUTTA!-hankkeen verkkosivuilta. Sen toivotaan tukevan äidinkielenopettajia työssään yläasteikäisten kanssa ja auttavan alkuun niitä, jotka haluavat osallistua kilpailuun. 10 askelta runouteen -paketissa on 25 sivua, ja jokaiseen askeleeseen liittyy neljä harjoitusta. Harjoituksista yksi on lukutehtävä ja muut kirjoitustehtäviä.

RUNOUTTA!-kirjoituskilpailu on avoin kaikille vuonna 2017 peruskoulun 8-luokalla opiskeleville. Kilpailuun voi osallistua yksin, työparina tai ryhmänä. Kilpailussa on kaksi vapaavalintaista teemaa: Suomi nyt ja Suomi tulevaisuudessa. Kilpailurunot lähetetään sähköisesti verkkosivujen kautta osoitteessa www.runoutta.fi

10 askelta runouteen >>

Lisätietoja RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue -hankkeesta
Nihil Interit, Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi
Tuula Sipilä, tiedotusnihil@gmail.com
www.runoutta.fi
www.nihilinterit.fi

Mainokset