Hae Nokturnon residenssiin!

Nokturno_FB_2rajattu

Runoyhdistys Nihil Interit ry:n ylläpitämä digitaalisen ja kokeellisen runouden sivusto Nokturno.fi julistaa haettavaksi digitaalisen residenssipaikan syksylle 2017.

Residenssi on kestoltaan 2-4 viikkoa ja se ajoittuu loka-marraskuulle. Ensisijaisesti suomalaiselle tai Suomessa asuvalle tekijälle tarkoitettuun paikkaan haetaan runoilijaa tai taiteilijaa, joka työskentelyssään nojautuu runouteen.

Nokturnon digitaalinen residenssi on virtuaalinen residenssi, joka painottaa digitaalista runoutta ja digitaalisia keinoja osana runouden prosesseja. Tekijälle annetaan käyttöön virtuaalinen galleria- ja työskentelytila ja hän voi hyödyntää sitä haluamallaan tavalla.

Tekijällä on useita erilaisia työskentelymahdollisuuksia ja digitaalisuus voi olla läsnä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

– digitaalisen teoksen luominen ja sen julkaisu Nokturno.fi-sivustolla

– teosprosessi, jota sivuston kävijöiden on mahdollista seurata

– digitaalisia keinoja ja internetympäristöä hyödyntävä vuorovaikutuksellinen kokonaisuus

– digitaalisuuteen ja runouteen liittyvä tutkimuksellinen projekti, jota sivustolla kävijöiden on mahdollista seurata

Valinta tapahtuu työsuunnitelman pohjalta, ja valittavalla runoilijalla tai taiteilijalla on mahdollisuus ideoida, mitä kaikkea digitaalinen residenssi juuri hänen työskentelyssään voisi tarkoittaa. Residenssiaikana on myös mahdollisuus saada teknistä tukea toteutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Residenssikauden pituus sekä päivittäinen työskentelyaika riippuvat toteutustavasta. Tekijän fyysinen sijainti on vapaavalintainen, ja residenssijakson aloitusajankohta on neuvoteltavissa. Omien työvälineiden käyttöä työskentelyn aikana suositellaan. Residenssiajalta maksetaan kokonaispalkkio, joka on suuruudeltaan tuhat euroa. Hakemusten liitteineen (työsuunnitelma sekä cv) tulee olla perillä osoitteessa toimitus@nokturno.fi viimeistään 31.7.2017.

Lisätietoja:
Nokturno.fi:n päätoimittaja Virpi Vairinen, toimitus@nokturno.fi
http://www.nihilinterit.fi
http://www.nokturno.fi

Mainokset