Haku Nihil Interitin runouspalkintoon on avattu!

Runoyhdistys palkitsee parhaan runokokoelman ja kiinnostavimman runousteon

Haku Runoyhdistys Nihil Interitin vuoden 2017 runouspalkintoon on avattu. Palkinto jaetaan tänä vuonna viidettä kertaa. Palkinto keskittyy pelkästään runouteen, ja sillä halutaan antaa tunnustusta sekä korkeatasoiselle runokokoelmalle että mielenkiintoiselle runousteolle.

Palkittava teos on laadukas, suomenkielinen runoteos, joka valitaan kesäkuun 2016 ja toukokuun 2017 välillä ilmestyneiden runoteosten joukosta. Kustantajia pyydetään lähettämään runoteoksia raadin arvioitavaksi viimeistään 15.6.2017. Myös omakustanneteokset ovat tervetulleita.

Palkittava runousteko pitää sisällään koko suomalaisen runouden kentän. Teko-palkinto voidaan myöntää esimerkiksi tapahtumalle, kiinnostavalle avaukselle, käännösprojektille tai elämäntyölle. Se voi olla myös internetissä julkaistu. Ehdotuksia teko-palkinnon saajaksi perusteluineen voi lähettää raadin jäsenille.

Viime vuonna palkinnot annettiin runoilija Pauliina Haasjoelle teoksesta Planeetta (Otava 2016) ja Leevi Lehdolle elämäntyöstä runouden parissa.

Raadin jäsenet vuonna 2017 ovat äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, kriitikko Silvia Hosseini, kirjallisuudentutkija Siru Kainulainen (raadin pj), kriitikko Juha-Pekka Kilpiö (Tuli&Savu), kirjailija Sinikka Vuola ja runoilija, tietokirjailija Tommi Parkko (Nihil Interit).

Palkinnot luovutetaan lokakuussa Turun kansainvälisillä kirjamessuilla. Raati kirjoittaa valinnoistaan perustelut, jotka julkaistaan Tuli&Savu-lehdessä. Palkintoraadin osoitteet runoteosten postitusta varten saa raadin sihteeriltä.

Lisätietoja:
Palkintoraadin puheenjohtaja Siru Kainulainen, sirkai@utu.fi
Palkintoraadin sihteeri, tiedottaja Tuula Sipilä
Nihil Interit ry, tiedotusnihil@gmail.com
www.nihilinterit.fi
www.facebook.com/nihilinterit

 

Mainokset