Nihil Interit ry hakee puheenjohtajaa

Runoyhdistys Nihil Interit on valtakunnallinen runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö, joka edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runoudesta keskustelemista. Ensi vuonna 25 vuotta täyttävä yhdistys hakee nyt uutta puheenjohtajaa.

Puheenjohtajalta toivotaan laajaa näkemystä suomalaisen runouden nykytilasta ja kykyä toimia runouden edistämiseksi. Yhdistyksen keulahahmona puheenjohtaja visioi tulevia toimintamuotoja ja hänellä on näkemystä ja luja tahto edistää runouden asemaa.

Nihil Interit ry on viime vuosina kasvattanut toimintaansa ja sen rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Yhdistys julkaisee maan ainoata runouslehteä Tuli&Savua, ylläpitää digitaalisen runouden verkkosivusto Nokturnoa ja järjestää erilaisia runotilaisuuksia, kuten runokursseja ja runoklubeja sekä jakaa vuosittain Nihil Interit -runouspalkinnot.

Pääkaupunkiseudun lisäksi toimintaa on mm. Turussa, Tampereella ja Lahdessa, joissa yhdistyksellä on aktiiviset, alueelliset toimintaryhmät. Yhdistyksen toimistotila on Helsingin Alppilassa.

Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä verkostoitumistaitoja, valmiutta liikkua eri puolilla Suomea ja hoitaa tehtävää mm. tapaamalla ihmisiä, puhumalla erilaisissa tilaisuuksissa ja kirjoittamalla. Tehtävä tarjoaa näköalapaikan runouteen ja kontakteja runouskentän ihmisiin ja yhteisöihin. Koska tehtävä on luottamustoimi, ei siitä makseta palkkaa. Erilaisiin hankkeisiin osallistumalla on kuitenkin mahdollisuus saada työkorvauksia.

Toivomme puheenjohtajuudesta kiinnostuneita kertomaan vapaamuotoisesti visioitaan siitä, kuinka suomalaista runoutta ja runoyhdistystoimintaa kehitetään. Voit lähettää ajatuksiasi osoitteeseen parkko@kaapeli.fi 15.3. mennessä. Nihil Interit ry:n vuosikokous valitsee uuden puheenjohtajan, kokous pidetään 25.3.2017.

Lisätietoja:
Nihil Interitin puheenjohtaja Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi

Mainokset