Nokturnon vuoden toinen julkaisu ilmestynyt!

Runovideoita, visuaalista runoutta ja digitaalisen runouden uusia muotoja

Nokturnon vuoden 2016 viimeisessä erässä julkaistaan aiempaan tapaan sekä toimitukselle lähetettyjä runoja että digitaalisen ja kokeellisen runouden kentältä kalasteltuja kiinnostavia teoksia.

Saila Susiluodon Antikythera-runosovellus iPadille löytyy nyt Nokturnosta näytevideon, latauslinkin ja taustoittavien artikkeleiden muodossa. Eri lehdissä julkaistut artikkelit taustoittavat laajasti tätä suomalaisen digitaalisen runouden viime vuosien merkkiteosta.

Nokturno jatkaa aseemisen runouden julkaisemista Sami Liuhdon sarjalla Rakkaus on kaunis jo ajatuksena/Love Is Beautiful In Every Form. Truck-sivustollakin julkaistua sarjaa löytyy Paula Raittiin tallentamina valokuvina.

Australialaisen Marie Cravenin runovideo Dictionary Illustrations on nyt katsottavissa Nokturnon kautta. Sarah Sloatin runoon perustuvan videon kuvina nähdään venäläisen Brockhaus-Jefronin viime vuosituhannen taitteessa julkaisema Ensyklopedisen sanakirjan kuvituksia.

Nokturno täydentyy myös sosiaalista mediaa hyödyntävällä digitaalisella runoudella. Heidi Halosen jatkuvasti päivittyvä Fragaria vesca – Rönsy levittäytyy Nokturnon lisäksi Instragramiin ja Facebookiin. Nokturnossa teoksesta on nähtävissä koodi- ja hypertekstirunoutta yhdistävä, konkreettisen runouden muotoon asettunut osa.

Unkarilaisen József Bírón Stamps of Poetry -teossarjassa postimerkin visuaalinen kehys yhdistyy populaarikulttuurin kuva-aineistoon. Tuottelias runoilija tunnetaan visuaalisista runoistaan ja performansseistaan.

Hanna Stormin ja Claes Grönroosin runovideo nojaa lofi-diy-estetiikkaan. Stormin runoja on julkaistu vastikään sekä Tuli&Savu-lehdessä että Parnassossa. Toisena kotimaisena runovideona nähdään myös kahden tekijän yhteistyönä syntynyt Varjokuvat. Toni Vuoren video perustuu Juha Raution runoon.

Nokturno.fi kiittää kaikista toimitukselle tulleista ehdotuksista. Uutta materiaalia julkaistaan seuraavaksi helmikuussa 2017.

Lisätietoja:
Virpi Vairinen, virpi.vairinen@gmail.com
http://www.nihilinterit.fi
www.nokturno.fi

Onko sinun tietokoneesi uumenissa digitaalista tai kokeellista runoutta? Lähetä meille videorunosi, äänirunosi, sosiaalisen median runoprojekti, hypertekstiteoksesi, runogeneraattori, runosovellus tai jotakin aivan muuta digitaalista tai kokeellista osoitteeseen toimitus@nokturno.fi!

Mainokset