Käännös-teemainen Tuli&Savu-klubi 15.12.

Tuli&Savun vuoden 2016 viimeisen numeron julkkariklubi pidetään Alppilan Huoneella 15.12. Esiintymässä ovat Arvis Viguls (LA), Aura Nurmi, Pertti Seppälä ja Hanna Storm. Levyjä soittaa dj Risto Hiltunen.

Vigulsin ja Hanna Stormin runoja on myös Käännös-lehdessä, jota voi ostaa paikan päältä. Arvis Viguls will perform in Latvian, with English or Finnish translations interpreted by poet Kasper Salonen.

ESIINTYJÄT
Aura Nurmi helsinkiläinen runoilija ja lavarunoyhdistys Helsinki Poetry Connectionin puheenjohtaja. Hänen esikoisteoksensa Villieläimiä (Kolera 2016) palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla ja sai kunniamaininnan Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoraadilta.

Pertti Seppälä on kääntäjä, kirjailija ja toimittaja, jonka viimeaikaisiin runokäännöksiin lukeutuvat Wang Wei -valikoima Vuorten sini (Basam Books 2015) sekä Bei Daon Puhun peilin kiinaa (Basam Books 2013). Tuli&Savu-klubilla Seppälä lukee käännöksiään näistä kirjoista.

Hanna Storm on runoilija, performanssitaiteilija ja päätoimittaja aktivismia, taidetta ja tiedettä yhdistelevässä projektissa ”QFemZine – Queeriä ja Feminismiä/QFemZine – Queer and Feminism”.

Arvis Viguls on latvialainen runoilija, kääntäjä ja kriitikko, jonka esikoiskokoelma Istaba (2009) ja toinen teos 5:00 (2012) on palkittu lukuisilla latvialaisilla kirjallisuuspalkinnoilla. Hänen runojaan on käännetty neljälletoista kielelle, ja valitut runot ilmestyvät ensi vuonna kroatiaksi ja espanjaksi. Tuli&Savu -klubilla Viguls esiintyy yhdessä Kasper Salosen kanssa, joka esittää käännöksiä englanniksi ja suomeksi.

Tervetuloa!

Mainokset