Tähkäpää – Tornin diiva ja Tähkäpään kuvastin marraskuussa Turussa

Tähkäpään kuvastin on runoteos ja teksti-installaatio, joka heijastelee Tähkäpää – Tornin diiva -esityksen teemoja ja jatkaa niitä uusiin suuntiin.

Kuva Jussi Virkkumaa

Kuva Jussi Virkkumaa

Tähkäpään kuvastimen toteuttaa Runoyhdistys Nihil Interitin kirjoittajaryhmä, jonka ovat koonneet ohjaaja Alma Rajala ja runoilija Tommi Parkko. Ryhmään kuuluvat runoilijat Janette Hannukainen, Satu Heinola, Raisa Jäntti, Niina Oisalo, Tuula Sipilä ja Paula Taimi.

TEHDAS Teatterin Tähkäpää – Tornin diiva on visuaalista, tanssillista teatteria aikuisille. Alma Rajalan ohjaama ja Pipsa Longan tekstiin perustuva esitys purkaa auki ja punoo uuteen uskoon sadun torniin suljetusta palmikkotytöstä. Esiintyjät Mickael Stöckel ja Riina Tikkanen. Ensi-ilta Alfa-Centerillä (Raunistulantie 15) perjantaina 25.11., muut esitykset 27.11. – 10.12.2016.

Runoteos julkistetaan Runoviikko-festivaalilla Turussa Ravintola Gongissa keskiviikkona 9.11. klo 20. Runoteoksen kuviksi kääntävä teksti-installaatio avataan TEHDAS Teatterin aulaan (Itäinen Rantakatu 64, Manilla) perjantaina 18.11. ja se on esillä 14.12. saakka.

Tähkäpää-ohjelma Runoviikko-festivaalilla (4.-13.11.)
Maanantaina 7.11. klo 17, Pieni Kirjapuoti, (Yliopistonkatu 28)
Runoilijat Tommi Parkko ja Pipsa Lonka keskustelevat ohjaaja Alma Rajalan kanssa Tähkäpää-esityksestä (ensi-ilta Alfa-Centerillä pe 25.11.), Tähkäpään kuvastin -teksti-installaatiosta sekä tekstin ja näyttämöesityksen suhteesta.
Järjestäjinä Pieni Kirjapuoti, Runoyhdistys Nihil Interit ja TEHDASTeatteri.

Keskiviikkona 9.11. klo 19 – Gong / Bar Vino, (Humalistonkatu 8)

klo 19 ovet auki
klo 20 – 21 Tähkäpään kuvastin -tekstejä / Runoyhdistys Nihil Interit
Janette Hannukainen, Satu Heinola, Raisa Jäntti, Niina Oisalo, Tuula Sipilä, Paula Taimi. Tähkäpää – Tornin diiva näyttäytyy. Välähdyksiä TEHDAS Teatterin tulevasta esityksestä, esiintyjät: Mickael Stöckel ja Riina Tikkanen.
klo 21 – 21.30 Mummin kullat
klo 21.30 – 22.30 Runoviikon esiintyjiä
klo 22.30 – Mummin kullat
Järjestäjinä Gong/Bar Vino, Runoviikko-festivaali, Runoyhdistys Nihil Interit ja TEHDASTeatteri.

Lisätietoja:
Alma Rajala, almarajala@gmail.com, 050 351 64 36
Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi

Mainokset