Digitaalisen runouden sivusto Nokturno.fi avautuu

Vuonna 2005 perustettu suomalainen runoussivusto Nokturno kokoaa yhteen kotimaisten ja kansainvälisten tekijöiden digitaalisen maailman runoutta. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen sivusto avautuu 22.8. uudistuneena uudessa osoitteessa. Sivuston taustalla on Runoyhdistys Nihil Interit ry.

Nokturnon painopiste on uudessa, digitaalisia keinoja hyödyntävässä runoudessa. Sivustolta löytyy runsaasti muun muassa interaktiivisia runoja, hyperteksti- ja hakukonerunoutta sekä erilaisia digitaalisen kuvankäsittelyn mahdollistamia runouden muotoja. Aiemmin Nokturnossa on julkaistu runoutta kaikkiaan 13 eri kielellä ja yhteensä 32 eri maasta. Sivusto tähtää nytkin laajaan kansainväliseen verkostoon. Suomalaisille tekijöille sivusto on mahdollisuus tuoda omaa tuotantoaan suuremman yleisön tietoisuuteen.

Nokturno.fi-sivuston uudelleen käynnistämisen koordinaattorina ja sivuston päätoimittajana toimii runoilija Virpi Vairinen. Sivuston visuaalisesta ilmeestä vastaa kuvataiteilija, graafikko Lauri Hei ja toteutuksesta web designer Teemu Tuovinen.

– Internetissä vilistävien meemien, kissavideoiden ja tarinoiden keskellä runoudella on mahdollisuus ottaa paikkansa yhtenä oivalluksia ja hämmennyksen hetkiä tarjoavana lajina. Olemme pyrkineet rakentamaan sivuston helposti lähestyttäväksi ja tähdänneet siihen, että omia löytöjä olisi myös helppo jakaa, Virpi Vairinen kertoo.

Nokturno.fi-sivustolta löytyy myös perinteisempää runoutta, jolle digitaalisuus merkitsee helpompaa jaettavuutta. Sivustolla onkin saatavilla muun muassa ilmaiseksi ladattavia runokokoelmia.

Uudelleenkäynnistämisen yhteydessä sivusto siirtyi aiemmasta nokturno.org -osoitteesta nykyiseen fi.-päätteiseen. Kattavan materiaalin siirto jatkuu edelleen samalla, kun uuden runouden julkaisutoiminta käynnistyy. Sivustolle voi tarjota sekä yksittäisiä runoja että laajempia kokonaisuuksia.

Sivustolla julkaistava aineisto on vapaasti kaikkien käytettävissä ilman rekisteröitymistä tai salasanaa. Nokturno soveltuukin hyvin esimerkiksi opetuskäyttöön. Toimitus ottaa vastaan runoja ja ideoita osoitteessa toimitus@nokturno.fi.

Lisätietoja:
Virpi Vairinen, virpi.vairinen@gmail.com
Nihil Interit ry, Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi
www.nihilinterit.fi
www.nokturno.fi

Mainokset