Runoklubi käynnistää aluetoiminnan Lahdessa

Nihil Interit ry järjestää kansainvälisen Tuli&Savu-runoklubin Lahdessa, Ravintola Torvessa (Loviisankatu 8) 16.6. klo 18.00 alkaen. Klubi on osa samaan aikaan järjestettävää Avoin suomalais-ugrilainen kongressi -tapahtumaa. Samalla se on lähtölaukaus Nihil Interitin paikallistoiminnalle Lahdessa.

Ravintola Torvessa esiintyvät runoilijat Tommi Parkko ja lahtelainen Heikki Saure sekä FairTrad.-yhtye, joka esiintyy Parkon ja Sauren kanssa ja soittaa oman keikkansa. Yhtyeen musiikki on sekoitus progressiivista hypnofolkpoppia ja improvisoitua äänillä fiilistelyä. Erikoiset soittimet, kuten ukulelebasso ja saha sekä puupuhaltimet luovat yhtyeelle ominaisen tunnelman.

Illan aikana Jukka Mallinen esittää suomentamiaan Sergei Zavjalovin ja Sergei Stratanovskin suomalais-ugrilaisiin motiiveihin perustuvia runoja. Virolainen runoilija Jaak Prozes lukee tekstejä juuri ilmestyneestä runokokoelmastaan. Tapahtuma on myös Prozesin Onko Putin vepsäläinen? -kirjan suomennoksen julkistamistilaisuus. Kirjailija esittelee uutta teostaan suomentaja Hannu Oittisen kanssa.

Avoin suomalais-ugrilainen kongressi -tapahtuman järjestävät Sukukansojen ystävät, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan sukukansavaliokunta, Tuglas-seura ja virolainen kansalaisjärjestö MTÜ U-Pööre / U-Turn NGO.

Ravintola Torvessa on myös esillä Heikki Sauren Kirjoituksia maasta -näyttely ja Dadakone-runogeneraattori osallistujien ja yleisön käytettävissä. Kirjoituksia maasta perustuu maassa lojuneisiin paperinpalasiin ja muihin esineisiin, joissa on käsinkirjoitettua tekstiä, numeroita tai kuvioita. Saure on kerännyt niitä yli 20 vuoden ajan.

Lisätietoja klubista:
Nihil Interit ry, Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi
Heikki Saure, puh. , heikki.saure@phnet.fi
www.nihilinterit.fi
www.facebook.com/nihilinterit

Lisätietoja Avoin suomalais-ugrilainen kongressi -tapahtumasta
Sukukansojen ystävät ry, Sampsa Holopainen, puh , holopainen.sampsa@gmail.com

Tommi Parkko on runoilija, tietokirjailija, luovan kirjoittamisen opettaja ja vuonna 1994 perustetun Runoyhdistys Nihil Interit ry:n perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut runouden alalla monipuolisesti: kirjoittanut ja toimittanut runokokoelmia, kustantanut runoja, ollut runokilpailujen raadeissa, jakanut apurahoja, järjestänyt runotapahtumia ja runokiertueita, esittänyt runoja julkisesti ja kirjoittanut runokritiikkejä.

Tommi Parkko

Tommi Parkko

 

Fiar.Trad_julistepromokuvaEnnakkoluulottoman FairTrad.-yhtyeen musiikki on valloittava sekoitus progressiivista hypnofolkpoppia ja improvisoitua äänillä fiilistelyä. Yhtyeen omaleimaisen kokeileva tyyli ja erikoiset soittimet, kuten ukulelebasso ja saha sekä puupuhaltimet luovat yhtyeelle ominaisen iloisen tarttuvan tunnelman. Yhtyeessä soittavat Saku Knuuttila, Matleena Käppi, Set Häkkinen ja Valtteri Tuukkanen.

 

Heikki Saure

Heikki Saure

 

Heikki Saure on lahtelainen kirjailija ja monitaiteilija. Ravintola Torvessa on tapahtuman aikana esillä Kirjoituksia maasta -näyttely ja Dadakone-runogeneraattori osallistujien ja yleisön käytettävissä.

Kirjoituksia maasta perustuu maassa lojuneisiin paperinpalasiin ja muihin esineisiin, joissa on käsinkirjoitettua tekstiä, numeroita tai kuvioita. Kirjailija Heikki Saure on kerännyt niitä yli 20 vuoden ajan.

Mainokset