Mukaan Tähkäpää-produktioon

Teatteriohjaaja Alma Rajala ohjaa turkulaiseen TEHDAS Teatteriin nykyteatteriesityksen Tähkäpää, tornin tyttö. Esitys perustuu Pipsa Longan tekstin Tähkäpää teoksessa Pimeän nimi, 12 transetydiä. Ensi-ilta on marraskuussa 2016 Paino-klubilla.
Runoyhdistys Nihil Interit tekee yhteistyötä Tähkäpää-näyttämöteoksen työryhmän kanssa ja kokoaa kirjoittajaryhmän, joka tuottaa esitykselle runomuotoisen rinnakkaisteoksen. Runoteos julkistetaan Varsinais-Suomen Runoviikolla 4. – 13.11.2016.
Arvoituksellisessa esityksessä yhdistyvät tanssi, nukketeatterilliset elementit, installaatiot ja runoteksti. Se pyörii alitajunnassa ja unimaailmassa ja heittää tarttumapintoja eri suuntiin. Assosiaatioiden kulminaatiopiste on satu Tähkäpäästä ja suljettu torni, vihko johon kirjoitetaan ja hiukset jotka kasvavat.
Runomuotoisen rinnakkaisteoksen kirjoittajaksi voi hakea mukaan lähettämällä näytetekstit, joiden perusteella Alma Rajala ja Tommi Parkko valitsevat kirjoittajat. Kirjoittajat osallistuvat Rajalan ja Parkon ohjaamina intensiiviseen kirjoitusprosessiin, jossa jokainen voi toteuttaa oman yksilöllisen osuutensa. Osat liitetään suurempaan kokonaisuuteen: lopulta runot ja näyttämöteos ovat esillä samassa tilassa, mutta yleisön tutustuttavissa myös erillisinä.
Hankkeeseen haetaan mukaan lähettämällä näyteteksti tai esitysidea (max.10 tekstiaihiota / A4 sivua) 13.5. klo 15.00 mennessä tommiparkko@gmail.com. Kirjoittajat valitaan näytetekstien perusteella viikolla 20, ja kutsut valituille postitetaan 31.5.  Kevään aikana materiaalia kasataan ja taustoitetaan, elo-syyskuussa on kirjoittajien työpajaviikonloppu. Syys-lokakuussa tekstejä muokataan marraskuun esitystä varten. Kirjoittajien ensimmäinen tapaaminen on Turussa 7.6.
Lisätietoja antaa Eeva Siivonen, eeva.siivonen@tehdasteatteri.com, p. 0400 969 393
Alma Rajalan vinkit kirjoittajalle
– runojen on tarkoitus syventää Pipsa Longan tekstiä, mutta niiden tulee toimia myös kuvastollisesti itsenäisinä
– teksti voi olla pastissi
– hyödynnä intertekstuaalisuutta, käytä esikuvina ja inspiraationa myös yökerho-aihetta
– ota huomioon kerroksellisuus, koukuttavat asiat ja vaihtoehtoiset loput
– Pipsa Longan teoksen Pimeän nimi (Books North 2014) löydät kirjastosta.
Mainokset