Runouslehti Tuli&Savu hakee päätoimittajaa

2 facebook-111x74

 

Vuodesta 1994 ilmestynyt Tuli&Savu on ainoa Suomessa säännöllisesti ilmestyvä painettu runouslehti. Lehteä julkaisee Runoyhdistys Nihil Interit.

Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja se esittelee uutta kotimaista runoutta ja runodebytantteja sekä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia käännösrunoilijoita. Lehdessä julkaistaan myös runokritiikkejä, esseitä ja artikkeleita.

Tuli&Savun toimittajat ovat kirjoittamisen ammattilaisia ja runoilijoita. Avustajakuntaan kuuluu lisäksi kirjallisuudentutkijoita, opiskelijoita ja kirjallisuuskriitikoita. Lehden taitosta vastaavat Aalto-yliopiston graafisen suunnittelun opiskelijat.

Lehti etsii nyt yhtä tai kahta uutta päätoimittajaa. Voit olla esimerkiksi runoilija, kriitikko, tutkija tai runojen lukija. Edellytämme, että olet kiinnostunut monimuotoisesta nykyrunoudesta, tunnet runouskenttää ja sen toimijoita ja sinulla on raikkaita näkemyksiä runouslehden kehittämiseksi. Arvostamme myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn, sosiaalisia taitoja ja kielen vivahteiden tajua. Osaat pitää projektin hallinnassa ja aikataulussa, ja käytät mielelläsi nykyaikaisia markkinointikeinoja. Päätoimittajana vastaat myös lehden apurahahakemuksista ja budjetin suunnittelusta yhdessä toimituskunnan ja julkaisijan kanssa.

Päätoimittajuutta voi hakea joko yksin tai yhdessä toisen kanssa, jolloin hakemuksessa on hyvä mainita suunnitellut vastuut ja työnjako. Työ alkaa vuodenvaihteessa. Tarjoamme näköalapaikan nykyrunouteen ja paljon innostavaa työtä. Päätoimittajuudesta maksetaan nimellinen palkkio.

Kerro itsestäsi vapaamuotoisessa hakemuksessa ja lähetä se ansioluettelosi kanssa 11.9. 2015 mennessä osoitteeseen: parkko@kaapeli.fi

Lisätietoja tehtävästä antavat:
Tuli&Savun päätoimittaja Tiina Lehikoinen, lehikoinen.tiina7@gmail.com ja
Nihil Interitin puheenjohtaja Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi

Tuli&Savu-lehteä julkaisee Runoyhdistys Nihil Interit, vuonna 1993 perustettu runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö, joka edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runouskeskustelua. Yhdistys ylläpitää myös digitaalisen runouden sivusto Nokturnoa ja järjestää erilaisia runotilaisuuksia, kuten runokursseja ja runoklubeja sekä jakaa vuosittain Nihil Interit -runouspalkinnot parhaalle runoteokselle ja runousteolle.

Mainokset