Vuoden 2015 parasta runokokoelmaa ja kiinnostavinta runoustekoa haetaan taas!

Vuoden 2015 parasta runokokoelmaa ja kiinnostavinta runoustekoa haetaan taas!
Haku Nihil Interit -runouspalkintoon avattu

Runoyhdistys Nihil Interit ry perusti vuonna 2013 20-vuotisjuhlansa kunniaksi uuden, pelkästään runouteen keskittyvän palkinnon. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta sekä korkeatasoiselle runokokoelmalle että mielenkiintoiselle runousteolle. Haku vuoden 2015 palkintoa varten on nyt avattu.

Palkittava teos on laadukas, suomalainen runoteos, joka valitaan kesäkuun 2014 ja toukokuun 2015 välillä ilmestyneiden runoteosten joukosta. Kustantajia pyydetään lähettämään runoteoksia raadin arvioitavaksi viimeistään 15.6.2015. Myös omakustanneteokset ovat tervetulleita.

Raadin jäsenet ovat runoilija, Tuli&Savu-lehden päätoimittaja Tiina Lehikoinen (raadin puheenjohtaja), kirjallisuudentutkija Karoliina Lummaa, runoilija Juha Kulmala, runoilija, tietokirjailija Tommi Parkko (Nihil Interit) ja kirjallisuuskriitikko Anna Tomi. Palkintona ei jaeta rahaa.

Palkittava runousteko pitää sisällään koko suomalaisen runouden kentän, kielestä riippumatta. Teko-palkinto voidaan myöntää esimerkiksi tapahtumalle, kiinnostavalle avaukselle, käännösprojektille tai elämäntyölle. Se voi olla myös Internetissä julkaistu. Ehdotuksia teko-palkinnon saajaksi perusteluineen voi lähettää raadin jäsenille.

Nihil Interit -runouspalkinnot luovutetaan lokakuussa Turun kansainvälisillä kirjamessuilla. Raati kirjoittaa valinnoistaan perustelut, jotka julkaistaan Tuli&Savu-lehdessä. Palkintoraadin osoitteet runoteosten postitusta varten saa raadin sihteeriltä. Viime vuonna palkinnot saivat runoilija Tuija Välipakka teoksestaan Take away (Paasilinna) ja Karri Kokko monipuolisesta toiminnastaan runouden kentällä.

Lisätietoja:
Palkintoraadin puheenjohtaja Tiina Lehikoinen, lehikoinen.tiina7@gmail.com

Palkintoraadin sihteeri, tiedottaja Tuula Sipilä
Nihil Interit ry, tiedotusnihil@gmail.com

www.nihilinterit.fi
www.facebook.com/nihilinterit


Runoyhdistys Nihil Interit ry on vuonna 1993 perustettu runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö. Sen tehtävänä on edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runouskeskustelua. Yhdistys julkaisee runouslehti Tuli&Savua, järjestää kursseja ja erilaisia runotilaisuuksia, joissa runon esittämisen keinoja uudistetaan ja poetiikoista keskustellaan.

Mainokset