Tuli&Savu-näyttely avautuu 2.8.

Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä avautuu tällä viikolla laaja Tuli&Savu-runouslehtiä esittelevä näyttely. Sen toteuttavat Rikhadinkadun kirjasto ja lehteä julkaiseva runoyhdistys Nihil Interit, joka tänä vuonna viettää 20-vuotisjuhlaansa.

Tuli&Savu-lehti perustettiin 1994, ja se on siitä saakka on ollut suomalaisen runouden, runokritiikin ja keskustelun tärkeä näyttämö. Lehti on tarkoitettu kaikille runoutta harrastaville ja runoudesta kiinnostuneille. Tuli&Savu julkaisee kotimaisen uuden runouden parhaimmistoa ja esittelee mielenkiintoisimmat käännösrunoilijat. Lisäksi lehdessä julkaistaan tasokkaita runokritiikkejä, esseitä ja artikkeleita.

Tuli&Savun pitkä historia on nyt koottu esille Rikhardinkadun kirjastoon 2.?30.8.2013. Mukana näyttelyssä on myös äänirunoutta.

Näyttelyssä pääsee esille paitsi runous myös lehden ainutlaatuinen visuaalinen ilme. Kirjatornin alakerroksessa on esillä lehden kansia ja taittoa. Lisäksi lehdessä vuosien varrella ilmestyneitä runoja on siroteltu ympäri kirjastoa. Vuodesta 2003 lehteä on tehty yhdessä Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun ja Art Print -painon kanssa.

Lisätietoja:
Tuli&Savu, vastaava päätoimittaja (numerosta 73 lähtien) Pauli Tapio, prjtapio@gmail.com
Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki, Sari Jovero, sari.jovero@hel.fi

www.nihilinterit.fi
www.facebook.com/nihilinterit

Runoyhdistys Nihil Interit ry on runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö, joka edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runoudesta keskustelemista. Yhdistys julkaisee runouslehti Tuli&Savua, ylläpitää digitaalisen runouden sivusto Nokturnoa ja järjestää erilaisia runotilaisuuksia, joissa runon esittämisen keinoja uudistetaan ja poetiikoista keskustellaan. Näitä ovat mm. Tuli&Savu-runoklubit eri puolilla maata. Nihil Interit täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuonna toteutetaan Ota runoilija! -hanke, jossa yhdistys järjestää runoilijoille esiintymistilaisuuksia. Lisäksi syksyllä 2013 jaetaan ensimmäiset Nihil Interit -runouspalkinnot.

Mainokset