Tuli&Savu-runoklubikierros käynnistyy Tampereelta

Nihil Interitin juhlayllätys Annikin runofestivaaleilla
Tuli&Savu-runoklubikierros ulottuu Helsingistä Ouluun

Juhlavuottaan viettävä Runoyhdistys Nihil Interit ry aloittaa Tuli&Savu-runoklubien kierroksen, joka ulottuu Helsingistä Ouluun. Ensimmäinen klubi on Tampereella Annikin runofestivaalien aikaan. Annikin lavaohjelmassa nähdään myös nihililäisten yllätys.

Tuli&Savu-runoklubit kiertävät syksyllä eri paikkakunnilla Nihil Interitin 20-vuotisjuhlan merkeissä. Klubikierros käynnistyy jo kesän alussa Tulenkantajien kirjakaupassa perjantaina 7.6. klo 19.00. Silloin keskustellaan aforismin ja runouden suhteista, ja keskusteluun johdattelee runouslehti Tuli&Savun päätoimittajana pitkään toiminut Mikael Brygger. Runojaan esittävät illan aikana runoilijat Virpi Alanen ja Kristian Huuhtanen Helsingistä ja Tiina Lehikoinen ja Tuija Välipakka Tampereelta. Klubi on osa Annikki OFF-ohjelmistoa.

Nihil Interit esiintyy myös lauantaina 8.6. pidettävän Annikin runofestivaalien päälavalla. Yllätysnumero sisältää historiakatsauksen kymmenessä minuutissa. Luvassa on kollaasirunoa yhteisteoksena, juhlarunon esittäjinä uudet ja vanhat Nihil-aktiivit.

Elokuussa klubikierros jatkuu Ouluun, jossa 14.8. esiintyvät mm. runoilijat Sirpa Kyyrönen, Pauli Tapio ja Tommi Parkko. Klubi toteutetaan Oulun Muusajuhlien avajaispäivänä. Seinäjoella klubit järjestetään 16.8. ja 17.8., jälkimmäisen paikkana on Mallaskosken Panimoravintola.

Turussa pidetään Tuli&Savu-klubi lauantaina 5.10. kansainvälisten kirjamessujen aikaan. Turun Ylioppilasteatterissa pidettävä tilaisuus on tavallista juhlavampi, sillä illan runomaraton on osa yhdistyksen juhlavuoden päätapahtumaa. Turun kirjamessuilla Nihil Interitillä on oma juhlavuosiosasto.

Marraskuussa klubikierros huipentuu Helsinkiin. Ajankohta ja esiintyjät ilmoitetaan syksyn alussa.

Lisätietoja:
Nihil Interit ry
Sirpa Kyyrönen-Kallio, 046 846 4591, sirpa.kyyronen@gmail.com
Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi

http://www.nihilinterit.fi
http://www.facebook.com/nihilinterit

Runoyhdistys Nihil Interit ry on vuonna 1993 perustettu runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö. Sen tehtävänä on edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runoudesta keskustelemista. Yhdistys julkaisee runouslehti Tuli&Savua, ylläpitää digitaalisen runouden sivusto Nokturnoa ja järjestää erilaisia runotilaisuuksia, joissa runon esittämisen keinoja uudistetaan ja poetiikoista keskustellaan. Näitä ovat mm. Helsingin Poetiikkakonferenssi ja erilaiset runoklubit. Nihil Interit viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan.

Mainokset