Nihil Interit ry perustaa uuden runouspalkinnon

Runoyhdistys palkitsee runokokoelman ja runousteon

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä runoyhdistys Nihil Interit perustaa uuden, pelkästään runouteen keskittyvän palkinnon. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta sekä korkeatasoiselle runokokoelmalle että mielenkiintoiselle runousteolle.

Palkinnosta päättää ammattilaisraati, jonka jäsenet ovat kirjallisuudentutkija Anna Hollsten, kriitikko, päätoimittaja Aleksis Salusjärvi, kriitikko, suomentaja Pauli Tapio ja runoilija, tietokirjailija Tommi Parkko. Palkintona ei jaeta rahaa.

– Runouden käsite on viime vuosina laajentunut ja monipuolistunut sellaisella vauhdilla, että esimerkiksi moni runoteos on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Runouspalkinnon tavoitteena onkin kiinnittää huomiota uudistuvan ja monimuotoisen runouskentän ilmiöihin, sanoo raadin puheenjohtaja Anna Hollsten.

Palkittava teos on laadukas, suomalainen runoteos, joka valitaan vuoden 2012 alusta toukokuun 2013 loppuun ilmestyneiden runoteosten joukosta. Jatkossa teokset valitaan kesäkuun alusta toukokuun loppuun ilmestyneiden teosten joukosta. Kustantajia pyydetään lähettämään runoteoksia raadin arvioitavaksi. Myös omakustanneteokset ovat tervetulleita.

Palkittava runousteko pitää sisällään koko suomalaisen runouden kentän, kielestä riippumatta. Teko-palkinto voidaan myöntää esimerkiksi tapahtumalle, kiinnostavalle avaukselle, käännösprojektille tai elämäntyölle. Se voi olla myös Internetissä julkaistu. Ehdotuksia teko-palkinnon saajaksi voi jättää myös Nihil Interitin kotisivuilla.

Nihil Interit -runouspalkinto luovutetaan ensimmäisen kerran lokakuun alussa Turun kansainvälisillä kirjamessuilla. Raati kirjoittaa valinnoistaan perustelut, jotka julkaistaan Tuli&Savu -lehdessä. Palkintoraadin osoitteet runoteosten postitusta varten saa raadin sihteeriltä.

Lisätietoja:
palkintoraadin puheenjohtaja Anna Hollsten, puh.050 305 0507, anna.hollsten@helsinki.fi
palkintoraadin sihteeri, tiedottaja Tuula Sipilä, Nihil Interit ry, tiedotusnihil@gmail.com

http://www.nihilinterit.fi
http://www.facebook.com/nihilinterit

Mainokset