Hae runoilijoiden ja kääntäjien residenssiin Italiassa

Runoyhdistys Nihil Interit jatkaa vuonna 2010 alkanutta yhteistyötä Italian Assisissa sijaitsevan taiteilijaresidenssi Arte Studio Ginestrellen kanssa. Yhdistys valitsee vuosittain residenssiin 2-4 suomalaista runoilijaa tai runouden kääntäjää. Valituilla henkilöillä on mahdollisuus työskennellä residenssissä kahden kuukauden ajan. Myös lyhyempi residenssiaika (1 kk) on mahdollinen. Syyskuussa 2012 haetaan työskentelyjaksoa vuodelle 2013, maaliskuun ja marraskuun väliselle ajalle.Residenssi sijaitsee vuoristoalueella noin kymmenen kilometrin päässä Assisin kaupungista. Auton vuokraaminen on suositeltavaa muttei pakollista. Kauppamatkat järjestyvät pari kertaa viikossa. Residenssissä tehdään myös jonkin verran yhteisiä retkiä lähiseuduille ja tutustutaan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Arte Studio GinestrelleResidenssin kustannukset ovat 800 euroa/kk. Hintaan kuuluu majoitus yhden hengen huoneessa sekä aamupala. Runoilija vastaa residenssin kustannuksista sekä omista matkakuluistaan. Residenssijakson kuluihin on mahdollista hakea residenssiavustusta Taiteen keskustoimikunnalta. Valitut runoilijat vastaavat itse apurahojen hakemisesta. Apurahan hakuaika päättyy 31.10.2012.

”Residenssiapurahat on tarkoitettu matka- ja elinkustannuksiin taiteilijoille, jotka on hyväksytty vahvistettuihin, ulkomailla toimiviin kansainvälisiin taiteilijavierasohjelmiin. Oleskelun tulee kestää vähintään kaksi kuukautta. Apurahaa voi hakea työskentelyyn valtion taiteilija-apurahan suuruisena ( 1 626 €/kk). Lisäksi voi hakea edestakaisiin matkakuluihin residenssipaikkakunnalle.” Lähde: Taiteen keskustoimikunta/Residenssiapurahat/KirjallisuusKuka voi hakea

Residenssiä voivat hakea kaikki taiteellisesti korkealaatuisen runokirjan julkaisseet tai muuten ansioituneet runoilijat tai kääntäjät. Myös työryhmät ja työparit voivat hakea. Työryhmien koko rajoitetaan 4 henkilöön. Puolison tai perheen matkustaessa mukana kannattaa kysyä lisätietoja jo residenssijakson suunnitteluvaiheessa.

Miten haetaan

Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulisi käydä ilmi seuraavat asiat:
– henkilötiedot
– työsuunnitelma
– perustelut, miksi hakee residenssiin
– ansioluettelo ja julkaisuluettelo

Lähetä hakemus perjantaihin 5.10.2012 mennessä osoitteeseen Runoyhdistys Nihil Interit, Savilankatu 1B toimisto 2, 00250 Helsinki. Kuoreen merkintä “Residenssihakemus”.

Hakija voi myös pyytää suosituksia 1-2 henkilöltä. Kirjalliset suositukset voi lähettää samaan osoitteeseen kuin hakemuksen.

Kuka päättää

Runoyhdistys Nihil Interitin hallitus tekee päätöksen residenssiin valittavista runoilijoista ja kääntäjistä. Valinta tehdään kolmihenkisen valitsijaryhmän esityksen pohjalta. Valituille ilmoitetaan päätöksestä 15.10.2012 mennessä.Lisätietoja:
Sirpa Kyyrönen
Nihil Interitin puheenjohtaja
puh. 046 846 4591
sirpa.kyyronen@gmail.comKuvat: Tommi Parkko

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s